Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

29 jun Lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo: jaarverslag 2016

Lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo: jaarverslag 2016

Vandaag publiceerde de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo hun jaarverslag 2016. Een jaar dat vooral gekenmerkt werd door terreur maar waarin zich ook enkele positieve tendensen manifesteerden.

De terreurdreiging bleef als een schaduw hangen over alles wat de politie deed. Net zoals in 2015 werden er extra veiligheidsmaatregelen ingevoerd en continu bijgestuurd.

 

Maar er was ook goed nieuws. Het aantal woninginbraken in de zone Beringen, Ham en Tessenderlo daalde met 22%.

Binnen de diverse politiediensten werd intensief ingezet op preventie en opvolging van inbraken. In Beringen namen meer dan 300 burgers deel aan een nieuw WhatsApp-initiatief. Via hun verhoogde waakzaamheid en meldingsbereidheid dragen burgers rechtstreeks bij aan het voorkomen van inbraken in hun buurt. Met 252 geregistreerde feiten van inbraak en poging tot inbraak blijft echter de woninginbrakenproblematiek nog altijd één van de belangrijkste problemen en prioriteiten binnen onze politiezone. In dit kader plant de zone in 2017 de investering in een heus ANPR-cameraschild.

 

De politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo werkte het afgelopen jaar ook hard aan het bestrijden van de lokale criminaliteit en het bevorderen van de verkeersveiligheid. Het aantal letselongevallen kende een lichte daling van 3% voor de ganse zone. Op het vlak van dodelijke verkeersongevallen vielen er echter zeven slachtoffers te betreuren.

Ongevallen hebben nog al te vaak te maken met onaangepast rijgedrag van bestuurders. De zone blijft een sterk handhavingsbeleid hanteren: het afgelopen jaar werden meer gerichte controles ingezet op rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs of verzekering, het gebruik van de GSM achter het stuur en het gebruik van de veiligheidsgordel.

 

In juni werd een nieuwe website in gebruik genomen. Deze website biedt de mogelijkheid om onze dienstverlening nog dichter bij de burger te brengen. Vooral het digitale platform bleek een welkom medium. Tijdens de tweede helft van het jaar maakten meer dan 1.000 burgers gebruik van ons digitaal loket. We noteerden meer dan 8.000 websitebezoekers.

 

Ons jaarverslag kan je vanaf vandaag digitaal raadplegen of afprinten via

www.politie-bht.be