Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

15 jun De gemeente Tessenderlo levert pionierswerk af: BIN Baalberg start op met het Be-Alertsysteem.

De gemeente Tessenderlo levert pionierswerk af: BIN Baalberg start op met het Be-Alertsysteem.

Op vrijdag 9 juni ging het eerste particuliere buurtinformatienetwerk van start in de gemeente Tessenderlo. 

Een buurtinformatienetwerk is een structurele samenwerking tussen buurtbewoners en de politie, die elkaar op de hoogte houden van wat er gebeurt in de buurt. ‘BIN Baalberg’ zal hiervoor gebruik maken van de Be-Alertsoftware, en dat is een primeur in Limburg.

 

Be-Alert is een software die ontwikkeld werd in opdracht van de Belgische overheid. Via het systeem kan de burger op een eenvoudige manier verwittigd worden in geval van nood. De software werd aangekocht door het politiekorps van Beringen/Ham/Tessenderlo.

De dienst preventie van de gemeente Tessenderlo en de politie zullen ook informatieve en preventieve berichten uitsturen via de software.

 

Het BIN start met 48 aangesloten inwoners en loopt over de Geelsebaan, Sint-Barbarastraat, Neerstraat, Baal, Vlietstraat, Vroentestraat, Rijt, Sportlaan, Windmolen, Blekerstraat, Baalbergstraat en Baalmolenstraat.

 

De BIN-overeenkomst wordt ondertekend door de BIN-coördinator Marc Geyskens, burgemeester Fons Verwimp, korpschef (wnd.) Geert Wouters en burgemeester Maurice Webers als voorzitter van het politiecollege.

 

Inwoners die interesse hebben om lid te worden van BIN Baalberg kunnen contact opnemen met de BIN-coördinator (0474/44 67 65).

Op de foto v.l.n.r.:
Benny Bens (politiebeambte BIN Baalberg - HINP PZ BHT), Fons Verwimp (burgemeester Tessenderlo), Marc Geyskens (BIN-coördinator Baalberg), Marco Ceustermans (BIN-coördinator Baalberg) en Geert Wouters (korpschef (wnd.) PZ BHT)