Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

29 jun Nieuw cameraschild bewaakt Beringen, Ham en Tessenderlo

Nieuw cameraschild bewaakt Beringen, Ham en Tessenderlo

Beringen, Ham en Tessenderlo zullen veiliger worden dankzij meer camera’s. Met onder andere een extra cameraschild wil de lokale politie - waar mogelijk in samenwerking met andere - hun zone beter wapenen tegen criminaliteit en woninginbraken.

Nog dit jaar investeert de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo in 15 vaste camera’s die nummerplaten herkennen. De politiezone wil hiermee versneld aansluiten op het provinciaal en nationaal ANPR-netwerk. ‘Het verhaal van de vaste ANPR-camera’s is immers pas zinvol wanneer het past binnen een algemeen beleid en aanpak’, licht waarnemend korpschef Geert Wouters toe. ‘De bewaking van onze nationale grenzen en de autosnelwegen valt onder het nationale ANPR-plan. De bewaking van de belangrijkste doorgangswegen vormt een specifieke opdracht voor de lokale politie. Binnen Limburg werd hiervoor een provinciale structuur uitgewerkt waarbinnen deze investering kadert.’

Aan de aangrenzende politiezones werd een vraag tot samenwerking gericht. Een kostendeling van de camera’s op de grenzen van de politiezone betekent immers een win-win-situatie voor beide zones. In de politiezones Heusden-Zolder, Kempenland en Geel-Laakdal-Meerhout werd het project alvast positief onthaald.

 

Daarnaast investeert de stad Beringen ook in een aantal verplaatsbare bewakingscamera’s. Deze camera’s zullen ingezet worden voor de specifieke aanpak van overlast op het grondgebied. Samen met de toekomstige GAS-boetes vormt dit een middel om kleine criminaliteit te bestrijden.