Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

07 mei Controleacties van lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo leiden tot drie arrestaties en inbeslagnames van drugs

Controleacties van lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo leiden tot drie arrestaties en inbeslagnames van drugs

Afgelopen weekend heeft de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo opnieuw diverse gerichte controleacties uitgevoerd, resulterend in de arrestatie van drie personen wegens het bezit van aanzienlijke hoeveelheden drugs.

In Ham werd tijdens een controle van een voertuig met Nederlandse kentekenplaat een verdachte situatie opgemerkt. Een van de inzittenden werd betrapt met een aanzienlijke hoeveelheid drugs die hij probeerde te verbergen. Bij verdere inspectie van het voertuig en een fouillering van de inzittenden werden nog meer drugs en een aanzienlijk bedrag aan contant geld aangetroffen. Na een daaropvolgende huiszoeking werden drugs, verboden wapens en materiaal voor drugshandel gevonden. Beide verdachten werden gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hen liet overbrengen naar de gevangenis.

In Tessenderlo werd ook een mogelijke drugsdealer gearresteerd. Bij controle van zijn voertuig werd een aanzienlijke hoeveelheid drugs en contant geld aangetroffen. Een huiszoeking leverde nog meer drugs en drugshandelsmateriaal op. Ook deze verdachte is gearresteerd en voorgeleid.

Tijdens de controles werden tevens vier rijbewijzen ingetrokken. Op zowel de Kastelsingel in Beringen als de Industrieweg in Tessenderlo werden opnieuw twee bestuurders betrapt op extreem hoge en onaangepaste snelheden. Een andere chauffeur reed onder invloed van drugs en één persoon gebruikte zijn mobiele telefoon tijdens het rijden.

Eén bestuurder ontving een proces-verbaal omdat hij de voorwaarden van zijn voorlopig rijbewijs niet naleefde.