Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

15 apr Intrekking van 7 rijbewijzen wegens onaangepaste snelheid in Beringen en Tessenderlo

Intrekking van 7 rijbewijzen wegens onaangepaste snelheid in Beringen en Tessenderlo

Afgelopen weekend voerde de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo doelgerichte acties uit om veilig rijgedrag op de openbare weg te handhaven. Dit resulteerde in de onmiddellijke intrekking van 7 rijbewijzen.

Op de Koerselsesteenweg te Beringen en de Industrieweg te Tessenderlo werden 2 bestuurders betrapt op het fors overschrijden van de toegestane snelheidslimiet. Een bestuurder werd betrapt met een snelheid van 130 km/u waar slechts 70 km/u was toegestaan, terwijl een andere bestuurder de snelheidslimiet overschreed met 133 km/u op dezelfde weg. In beide gevallen resulteerde dit in een intrekking van het rijbewijs voor een periode van 15 dagen. Bovendien bleek één van de bestuurders niet over het vereiste rijbewijs te beschikken. Als gevolg hiervan werd zijn motorvoertuig onmiddellijk geïmmobiliseerd.

Op de Kasteletsingel-Zuid in Beringen reden drie voertuigen aan extreem hoge snelheden van respectievelijk 148 km/u, 149 km/u en zelfs 154 km/u. Deze overtredingen leidden eveneens tot een intrekking van het rijbewijs voor elk van de bestuurders gedurende 15 dagen.

Op de E313 richting Hasselt werden twee voertuigen opgemerkt vanwege hun roekeloze rijgedrag: zij waren tegen elkaar aan het racen. Na een korte achtervolging bereikten de voertuigen snelheden van maar liefst 160 km/u wat resulteerde in de intrekking van beide rijbewijzen voor een periode van 15 dagen.

Tijdens deze verkeerscontroles werden ook andere inbreuken vastgesteld. Een voertuig werd gecontroleerd en hierin werden vijf volle flessen lachgas aangetroffen, wat resulteerde in een GAS-pv voor lachgasgebruik.

Op de Sparrenweg in Tessenderlo, de Heppensesteenweg in Ham en de Beverlosesteenweg, de Koerselsesteenweg en de Kasteletsingel-Zuid in Beringen werden er ook mobiele flitscontroles uitgevoerd. In totaal werden 1.942 voertuigen gecontroleerd. 192 bestuurders zullen beboet worden omdat ze te snel reden.