Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

25 mrt Opnieuw 9 rijbewijzen ingetrokken in politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo

 

Afgelopen weekend voerde de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo doelgerichte acties uit om veilig rijgedrag op de openbare weg te handhaven. Dit resulteerde in de onmiddellijke intrekking van negen rijbewijzen wegens ernstige verkeersovertredingen. 

Op de H. Hartlaan in Tessenderlo werden twee voertuigen betrapt op respectievelijk 89 km/u en 95 km/u waar slechts 50 km/u is toegestaan. Beide beginnende bestuurders dienden hun rijbewijs onmiddellijk in te leveren.

In Beringen, op de Industrieweg, overschreed een motorfiets de snelheidslimiet met 120 km/u terwijl 70 km/u de toegestane maximumsnelheid is. Bovendien werd de bestuurder betrapt op roekeloos rijgedrag wat resulteerde in het directe intrekken van zijn voorlopig rijbewijs voor de motorfiets. Een andere bestuurder, ook met een voorlopig rijbewijs, werd op dezelfde weg betrapt op een snelheid van 108 km/u, met hetzelfde gevolg: onmiddellijke intrekking van het rijbewijs.

Op de Olmenseweg in Beringen werd een bestuurder betrapt op een snelheid van 127 km/u waar slechts 70 km/u is toegestaan. Op de Kasteletsingel-Zuid werden twee chauffeurs geregistreerd met respectievelijk 157 km/u en 140 km/u, wat leidde tot het intrekken van hun rijbewijzen.

Daarnaast werden nog twee rijbewijzen ingetrokken vanwege het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Boetes werden ook uitgedeeld voor het negeren van verbodsborden, rijden onder invloed van drugs en sabotage van het alcoholtestapparaat.

Op de N73 in Tessenderlo, de staatbaan in Ham en aan afrit 26 in Paal werden ook alcoholcontroles uitgevoerd. Vijf bestuurders werden betrapt op rijden onder invloed. Andere overtredingen waren onder meer het bezit van verdovende middelen, het bezit van een verboden wapen, het ontbreken van een keuringsattest voor het voertuig, het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden en rijden zonder rijbewijs.

De politie voerde tevens flitscontroles uit op de Turnhoutsebaan in Tessenderlo, de Heppensesteenweg in Ham en de Nieuwedijk en de Kasteletsingel-Zuid in Beringen. In totaal werden 1.515 voertuigen gecontroleerd waarbij 114 bestuurders te snel reden en binnenkort een boete zullen ontvangen.