Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

06 nov Lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo trekt opnieuw 13 rijbewijzen in

Lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo trekt opnieuw 13 rijbewijzen in

Op zaterdag 4 november 2023 heeft de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo opnieuw intensieve controles uitgevoerd langs de Paalsesteenweg in Beringen en de Staatsbaan in Ham als onderdeel van de provinciale SLim actie (Safe Limburg). Deze actie resulteerde in het onmiddellijk inleveren van het rijbewijs door 13 bestuurders die onder invloed van alcohol de weg op waren gegaan.

In totaal werden 744 chauffeurs onderworpen aan een alcoholtest.
Van de 13 bestuurders die hun rijbewijs moesten inleveren, had één bestuurder pas één maand eerder zijn rijbewijs behaald. Dit benadrukt het belang van verantwoordelijk rijgedrag, met name onder jonge bestuurders.

Een andere bestuurder probeerde te voet te vluchten maar hij werd snel door de politie onderschept. Tussen de pedalen van zijn voertuig werd een fles wodka aangetroffen. Bovendien bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs en trachtte hij een valse identiteit op te geven.

Naast de inname van rijbewijzen werden er ook nog 5 processen-verbaal opgesteld voor andere verkeersovertredingen.

De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo roept alle bestuurders op om verantwoordelijkheid te nemen voor hun gedrag op de weg en herinnert eraan dat rijden onder invloed van alcohol of andere geestverruimende middelen onacceptabel is en ernstige gevolgen kan hebben voor de verkeersveiligheid en de bestuurder zelf. Samen kunnen we werken aan een veiligere en verantwoordelijke verkeersomgeving voor iedereen.