Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

20 nov Lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo focust op daderbendes en verkeersovertredingen

Lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo focust op daderbendes en verkeersovertredingen

Afgelopen weekend nam de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo deel aan een provinciale FIPA-actie (Full Integrated Police Actions) gericht op het vatten van mogelijke daderbendes. Tijdens de actie werden er ook diverse verkeersovertredingen vastgesteld.

De controles vonden plaats op strategische locaties waaronder de N73 in Tessenderlo, afrit 26 in Paal en de Heidestraat in Ham. Tijdens deze actie werden verschillende personen uit Antwerpen aangetroffen die bekend waren voor criminele organisatie en andere feiten. Het lopende onderzoek richt zich op verdere identificatie van deze individuen.

Naast de focus op criminaliteit werden er ook diverse processen-verbaal opgesteld voor verkeersovertredingen, waaronder:

  • Drie bestuurders die niet voldeden aan de vereisten van een voorlopig rijbewijs. Het voertuig van één bestuurder werd geïmmobiliseerd.
  • Vijf bestuurders werden betrapt op rijden onder invloed van drugs of alcohol, waarvan twee hun rijbewijs onmiddellijk moesten inleveren.
  • Vier processen-verbaal voor het bezit van verdovende middelen.
  • Zes processen-verbaal voor het ontbreken van een geldig keurings- of verzekeringsbewijs.
  • Eén proces-verbaal voor het vervoeren van kleine kinderen zonder kinderzitje.
  • Eén proces-verbaal voor het gebruik van de gsm achter het stuur.

Daarnaast werd een bestuurder beboet voor onverantwoord rijgedrag. De persoon trok de aandacht door op agressieve wijze op te trekken tegen een ander voertuig op het kruispunt van Kasteletsingel met de Paalsesteenweg en veroorzaakte gevaarlijk rijgedrag op het volgende kruispunt van Kasteletsingel-Zuid met de Paalsesteenweg. De snelheid van het voertuig werd opgedreven tot 121 km/u op de Lummenseweg te Beringen, waar de toegestane snelheid 70 km/u is. Het rijbewijs van de bestuurder is ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

Verspreid over verschillende locaties werden ook snelheidscontroles uitgevoerd met de volgende resultaten:

  • Wasseven in Ham: 237 gecontroleerde voertuigen, waarvan 12 te snel reden.
  • Industrieweg en Havenlaan in Tessenderlo: 248 gecontroleerde voertuigen, waarvan 59 de snelheidslimiet overschreden.
  • Heppensesteenweg en Zuidstraat in Beringen: 590 gecontroleerde voertuigen, waarvan 36 te snel reden.

De lokale politie blijft zich inzetten voor de veiligheid binnen de zone door middel van doelgerichte acties en controles. Deze operatie toont aan dat een gecoördineerde inspanning van verschillende politiekorpsen bijdraagt aan zowel de preventie van criminaliteit als de handhaving van verkeersregels.