Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

15 sep Eerste politievoertuig met battenburgpatroon in gebruik bij lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo

Eerste politievoertuig met battenburgpatroon in gebruik bij lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo

De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo heeft deze week haar eerste interventiecombi in gebruik genomen met het gloednieuwe battenburgpatroon. Dit opvallende patroon, bestaande uit grote reflecterende vakken in fluogeel en donkerblauw, markeert een belangrijke stap voorwaarts in de modernisering van het wagenpark van de politiezone BHT. Het is de bedoeling dat op termijn meerdere voertuigen met dit nieuwe patroon worden uitgerust.

Deze recente toevoeging aan het wagenpark van de lokale politie BHT betreft een Mercedes Vito Tourer L2 voertuig, waarvoor een investering van ongeveer € 100.000 is gedaan. Deze kosten omvatten niet alleen de aanschaf van het voertuig zelf maar ook de aanpassingen om het om te vormen tot een volwaardig en veilig operationeel politievoertuig.

Het battenburgpatroon, dat zijn naam dankt aan de gelijkenis met het dambordpatroon van een battenburgcake, is uitgebreid getest door diverse lokale en federale politiezones gedurende een jaar.

 Dit nieuwe patroon verbetert aanzienlijk de zichtbaarheid en herkenbaarheid van de politievoertuigen, met name tijdens prioritaire interventies. Het patroon zelf valt op door zijn uitstraling en grote, opvallende blokken. Echter, de essentie van de zichtbaarheid ligt in de gebruikte folie, waarin ongeveer 1.000 kleine prisma's per vierkante centimeter zijn verwerkt. ‘Wanneer licht op deze folie schijnt, wordt maar liefst 90 procent van het licht teruggekaatst naar de lichtbron. Hierdoor zijn voertuigen met deze folie ongeveer vier keer beter zichtbaar dan gewone voertuigen en kunnen ze vanaf minstens 500 meter afstand worden opgemerkt’, aldus voorzitter Thoms Vints.

De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo blijft zich inzetten voor de veiligheid van de bevolking én de medewerkers.