Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

12 sep Geweld tegen politie-inspecteur bij verkeerscontrole in Beringen-Centrum

Geweld tegen politie-inspecteur bij verkeerscontrole in Beringen-Centrum

Gisteren, tijdens een verkeerscontrole in het kader van veilig schoolverkeer werd, op een bekende overlastlocatie in het centrum van Beringen, een politie-inspecteur het slachtoffer van geweld tegen de politie. De inspecteur werd aangereden en liep verwondingen op.

Op maandag, in de nabijheid van een buurtwinkel in de Collegestraat in Beringen, voerde een motoragent van de verkeersdienst van de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo een verkeerscontrole uit. Deze locatie staat bekend als een gebied met lokale overlastproblemen. Tijdens de controle bekeurde de inspecteur een voertuig vanwege foutief parkeren, wat niet goed werd ontvangen door omstaanders en door de eigenaar van het voertuig.

Op het moment dat de inspecteur zich wilde richten op de controle van een volgend voertuig, werd deze aangereden door de eerste overtreder. De politie-inspecteur probeerde nog het portier van het voertuig te openen, maar de bestuurder koos ervoor om te vluchten, wat leidde tot een val van de inspecteur. De politiemedewerker kreeg in het ziekenhuis de nodige medische verzorging en is voorlopig een week werkonbekwaam.

Uiteindelijk meldde de overtreder zich vrijwillig bij het hoofdcommissariaat in Beringen, waarna de man werd gearresteerd.  Er werd contact opgenomen met het parket Limburg die hem heeft gedagvaard in snelrecht.  Het voertuig werd bestuurlijk in beslag genomen.