Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

18 sep Incident met anonieme Mercedes leidt tot arrestatie in Beringen

Incident met anonieme Mercedes leidt tot arrestatie in Beringen

In de afgelopen week heeft zich een opmerkelijk incident voorgedaan in Diest, waarbij een bestuurder tot stilstand werd gebracht door een anonieme Mercedes met ingebouwde blauwe lichten. De inzittenden van de Mercedes gaven zich uit als politie-inspecteurs. Gelukkig wist de betrokken bestuurder snel te reageren en vroeg om identificatie, waarna de Mercedes met hoge snelheid vertrok.

Na onderzoek van de nummerplaat van de Mercedes, bleek de eigenaar van het voertuig in Tessenderlo te wonen. Er werd een onderzoek ingesteld.

De daaropvolgende dag werd de eigenaar van de Mercedes opgemerkt in de Collegestraat in Beringen. De interventieploeg van de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo besloot de man te volgen omdat hij eerder, tijdens een verkeerscontrole, een valse naam aan hen had opgegeven: de man reed toen op de openbare weg met een voorlopig rijbewijs zonder begeleider.

Een controle werd uitgevoerd ter hoogte van het Bogaersveld in Beringen. In de auto trof de politie blauwe en rode ledlichten aan. De jongeman gaf toe dat hij een valse naam had opgegeven en bekende ook zijn betrokkenheid bij het incident in Diest.

De verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en zijn voertuig werd in beslag genomen