Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

29 aug Lokale Politie Beringen/Ham/Tessenderlo intensiveert verkeerscontroles in het kader van veilig schoolverkeer

Lokale Politie Beringen/Ham/Tessenderlo intensiveert verkeerscontroles in het kader van veilig schoolverkeer

In lijn met de provinciale gecoördineerde actie 'veilig schoolverkeer', kondigt de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo aan dat zij vanaf 1 september doelgerichte verkeerscontroles zullen uitvoeren om de veiligheid rond scholen te waarborgen. Met een specifieke focus op verschillende aspecten van verkeersveiligheid, wil de politie bijdragen aan een veilige schoolomgeving voor zowel kinderen als ouders.

Gedurende de maand september zal het politiekorps van Beringen/Ham/Tessenderlo meerdere verkeerscontroles organiseren in de nabijheid van scholen binnen hun zone. Hierbij wordt bijzondere aandacht besteed aan diverse inbreuken zoals foutief parkeren, snelheidsovertredingen, het correct gebruik van kinderzitjes en veiligheidsgordels, de technische vereisten van fietsen, het (rij)gedrag en de zichtbaarheid weggebruikers.

Het initiatief van de lokale politie volgt op een reeds gestarte sensibiliseringscampagne via hun sociale mediakanalen, die tijdens de tweede helft van augustus van start ging. Hiermee beoogt het korps bewustwording te creëren rond het belang van verkeersveiligheid, niet alleen bij de kinderen die naar school gaan, maar ook bij hun ouders.

Naast de inspanningen van de politie en de betrokkenheid van ouders, dragen ook de scholen zelf bij aan deze initiatieven. Het provinciebestuur heeft scholen voorzien van een brochure met daarin alle relevante aandachtspunten om zo een veilige omgeving te waarborgen.

Ook voorzitter Thomas Vints benadrukt het belang van een 'veilige en vlotte schoolbuurt', aangezien veel jongeren zich binnenkort weer op de openbare weg zullen begeven: ‘Een veilige schoolomgeving, daar zorgen we samen voor. Het is belangrijk dat élke weggebruiker hieraan bijdraagt en daar verantwoordelijkheid voor neemt. Daarom zal het politiekorps zich inzetten om strikt toezicht te houden op de naleving van de verkeersregels en het veilig gedrag.’