Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

23 aug Intensieve snelheidscontroles door lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo

Intensieve snelheidscontroles door lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo

De afgelopen dagen heeft de lokale politie van Beringen, Ham en Tessenderlo gerichte snelheidscontroles uitgevoerd met als doel de verkeersveiligheid te verbeteren. De resultaten van deze controles tonen aan dat er nog steeds een aanzienlijk aantal bestuurders is dat de geldende snelheidslimieten negeert.

De snelheidscontroles vonden plaats op verschillende locaties in de regio. De wegen waarlangs de controles plaatsvonden, omvatten de Kampweg, de Paardendijk, de Zuidsraat en de Nieuwendijk in Beringen, evenals de Industrieweg, de Lapseheide en de Sparrenweg in Tessenderlo.

In totaal werden meer dan 2.700 voertuigen onderworpen aan snelheidscontroles. Helaas bleek dat 319 bestuurders de geldende snelheidslimieten hebben overtreden en daardoor boetes zullen ontvangen. Opmerkelijk is dat op de Industrieweg in Tessenderlo maar liefst 23% van de gecontroleerde voertuigen te snel reed. Dit vertegenwoordigt 102 van de 446 gecontroleerde voertuigen.

Niet alleen het hoge aantal snelheidsovertredingen viel op, maar ook enkele extreme gevallen van snelheidsoverschrijding. Zo werd in de Zuidstraat een bestuurder betrapt die meer dan het dubbele van de toegestane snelheid reed, namelijk 141 km/uur. Daarnaast werden in dezelfde straat nog twee andere bestuurders geflitst met respectievelijke snelheden van 105 km/uur en 129 km/uur.

De lokale politie benadrukt het essentiële belang van het respecteren van de snelheidslimieten, vooral in aanloop naar het komende schoolverkeer. Snelheidsovertredingen kunnen immers niet alleen leiden tot boetes, maar ook tot ernstige ongevallen en letsel. Deze controles zullen blijven plaatsvinden om de veiligheid op de wegen van Beringen, Ham en Tessenderlo te waarborgen.