Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

31 aug Samenwerking tussen politiekorpsen Beringen/Ham/Tessenderlo en Heusden-Zolder versterkt de interventiediensten

Samenwerking tussen politiekorpsen Beringen/Ham/Tessenderlo en Heusden-Zolder versterkt de interventiediensten

Het politiekorps van Beringen/Ham/Tessenderlo en het politiekorps van Heusden-Zolder kondigen een nieuwe fase van samenwerking aan die op maandag 4 september van start gaat. Hoewel beide korpsen reeds enige tijd in beperkte mate samenwerkten, wordt deze samenwerking nu aanzienlijk uitgebreid.

Vanaf 4 september bundelen de politiekorpsen van Beringen/Ham/Tessenderlo en Heusden-Zolder hun krachten voor gezamenlijke interventies op het grondgebied van Beringen, Ham, Tessenderlo en Heusden-Zolder. Dit betekent dat politievoertuigen van de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo binnenkort ook meer in Heusden-Zolder zullen patrouilleren, en vice versa. De coördinatie van de interventieteams blijft verlopen via het communicatie- en informatiecentrum (CIC) in Hasselt, zoals eerder gebruikelijk. Bij een interventie wordt de dichtstbijzijnde ploeg opgeroepen.

Een centrale wachtleider zal vanuit het hoofdcommissariaat in Beringen alle activiteiten op het terrein coördineren. Bovendien zullen de interventieploegen drie keer per dag samen afstemmen tijdens gemeenschappelijke briefings. In totaal zullen 60 politiemedewerkers betrokken zijn bij deze nieuwe operationele samenwerking. Deze intensievere samenwerking strekt zich ook uit tot de leidinggevenden van beide zones, die dagelijks afstemmen. Dit stelt hen in staat om grotere evenementen op te volgen en gemeenschappelijke (verkeers)acties gezamenlijk te plannen en in te zetten.

Het hoofddoel van deze samenwerking is om de krachten te bundelen en het personeel effectiever en efficiënter in te zetten. Dit zal resulteren in een verhoogde slagkracht voor zowel het politiekorps van Beringen/Ham/Tessenderlo als dat van Heusden-Zolder. De samenwerking is een strategische stap om de veiligheid en dienstverlening aan de gemeenschappen in de betrokken regio's verder te verbeteren.