Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

16 jan 8 rijbewijzen ingetrokken in Beringen, Ham en Tessenderlo tijdens weekend zonder alcohol

8 rijbewijzen ingetrokken in Beringen, Ham en Tessenderlo tijdens weekend zonder alcohol

Tijdens het voorbije weekend zonder alcohol dienden 8 bestuurders in Beringen, Ham en Tessenderlo het rijbewijs onmiddellijk in te leveren omwille van het sturen onder invloed van alcohol. In totaal werden 1.346 bestuurders gecontroleerd.


‘Een verwittigd man is er twee waard’ zou je zo zeggen tijdens het aangekondigde ‘weekend zonder alcohol’. Niets is nog steeds minder waar. Binnen de politiezone Beringen, Ham en Tessenderlo dienden toch nog 8 bestuurders het rijbewijs in te leveren.

De controles vonden plaats langs de Koolmijnlaan en de Paalsesteenweg in Beringen, langs de N73 in Ham en op de Vismarkt in Tessenderlo. In totaal werden 1.346 bestuurders gecontroleerd.

Op de Koolmijnlaan en de Zuidstraat werd ook op snelheid gecontroleerd. Maar liefst 165 (dat is 20%) voertuigen reden té snel. Meerdere rijbewijzen dienden onmiddellijk ingetrokken te worden.

Er werden ook boetes uitgeschreven omwille van het niet dragen van de veiligheidsgordel, het gebruiken van de gsm achter het stuur, het niet bezitten van een geldig rijbewijs of geldige kentekenplaat en omwille van technische defecten aan het voertuig.