Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

03 jun Veertien inbreuken op de gordeldracht, drie rijbewijzen ingetrokken en voor meer dan 10.000 euro achterstallige verkeersbelasting geïnd bij verkeerscontroles in de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo

Bij verkeerscontroles in de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo werden veertien inbreuken vastgesteld inzake de gordeldracht, drie rijbewijzen werden ingetrokken voor GSM’en achter het stuur en, in samenwerking met de Vlaamse Belastingdienst, werd voor meer dan 10.000 euro aan openstaande verkeersbelasting geïnd.

Er werd door de Lokale Politie Beringen/Ham/Tessenderlo, samen met de Vlaamse Belastingdienst, onder meer gecontroleerd in Beringen op de Koolmijnlaan en op de N73 in Ham en Tessenderlo.

De Vlaamse Belastingdienst stelde 19 processen-verbaal op en kon voor 10.158 euro aan openstaande verkeersbelasting en kilometerheffing innen. De Politie stelde drie processen-verbaal op wegen het gebruik van de GSM achter het stuur met een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 8 dagen. Ook werd er proces-verbaal opgesteld met inbeslagname wegens het oneigenlijk gebruik van een handelaarsplaat en werd een vrachtwagenbestuurder betrapt met een ongeldig rijbewijs.

De wijkdienst van Beringen hield gisterenmorgen een verkeerscontrole in de buurt van de lagere scholen. Er werden 14 inbreuken vastgesteld op de gordeldracht en één niet verzekerd voertuig ingehouden.