Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

07 jun Opnieuw snelheids- en verkeerscontroles tijdens het voorbije weekend: Eén voertuig bestuurlijk in beslag genomen en zeven rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken

Het voorbije weekend waren er opnieuw snelheids- en verkeerscontroles in de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo. Eén voertuig werd bestuurlijk in beslag genomen en zeven rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.


In Beringen werd gecontroleerd op de Koolmijnlaan, Kasteletsingel, Industrieweg en Nieuwendijk, in Tessenderlo op de Industrieweg en in Ham op de Heppensesteenweg.


Op de Kasteletsingel in Beringen kon een racend voertuig worden tegengehouden. De bestuurder reed tegen een snelheid van 150 km/u. bij een toegelaten snelheid van 90 km./u. Omdat andere weggebruikers hierbij onnodig in gevaar werden gebracht werd het rijbewijs van de jonge bestuurder onmiddellijk ingehouden en het voertuig bestuurlijk in beslag genomen. “Verkeersveiligheid blijft een belangrijk aandachtspunt in onze politiezone. Het onmiddellijk bestuurlijk in beslag nemen van dergelijke voertuigen is één van de middelen die we hiervoor toepassen en waarvan we hopen hiermee de bestuurders te kunnen overtuigen dat dergelijk rijgedrag echt niet door de beugel kan”, zegt Thomas Vints, burgemeester van Beringen en voorzitter van het Politiecollege.


Hoge snelheden werden ook nog vastgesteld in Beringen op de Koolmijnlaan (150, 136, 132, 131 en 121 km/u. bij een toegelaten snelheid van 70 km/u.) en op de Industrieweg (180 km/u. bij een toegelaten snelheid van 70 km/u.). In Tessenderlo werden op de Industrieweg voertuigen geflitst tegen een snelheid van 128 en 110 km/u. bij een toegelaten snelheid van 70 km/u.


In totaal werd de snelheid gecontroleerd van 1037 voertuigen. 198 Voertuigen reden te snel en werden geverbaliseerd (19 %).