Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

27 mei Beringen zet in op veiligheid tijdens Garnizoen festival

‘Garnizoen’ lokte gisteren duizenden festivalbezoekers naar Beringen. De stad zette in op een veilig verloop van het festival. De politie was dan ook op en rond het terrein prominent aanwezig. 62 personen werden betrapt op het bezit van verdovende middelen, 35 rijbewijzen dienden ingetrokken te worden. Voor het overige waren er geen incidenten en geen meldingen inzake needle spiking.

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo was, met ondersteuning van de federale politie, gisteren prominent aanwezig op het Garnizoen festival. Niet enkel op het terrein maar ook in de directe omgeving van het festival werden diverse controles voorzien. ‘Veiligheid bepaalt voor een groot stuk het welslagen van een festival, niet enkel voor de organisatoren maar ook voor de bezoekers.  Garnizoen werd dan ook met alle betrokken disciplines zorgvuldig voorbereid. Wij lieten niets aan het toeval over’, aldus burgemeester Thomas Vints.


De politie betrapte 62 personen op het bezit van verdovende middelen.  28 Rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken omdat de bestuurders té diep in het glas gekeken hadden. 7 andere rijbewijzen werden ingetrokken omwille van het gebruik van drugs achter het stuur. 2 voertuigen werden getakeld omdat de bestuurders over geen rijbewijs beschikten. Een bestuurder kreeg een pv voor het vervoeren van kinderen zonder dat deze de veiligheidsgordel droegen.