Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

23 mei Té zware voet, gsm’en of dronken achter het stuur: lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo trekt 9 rijbewijzen in.

Té zware voet, gsm’en of dronken achter het stuur: lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo trekt 9 rijbewijzen in.

In het kader van de Limburgse actie tegen het gebruik van de gsm achter het stuur zette de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo het voorbije weekend diverse gerichte verkeersacties op het getouw. Hierbij dienden 9 bestuurders het rijbewijs onmiddellijk in te leveren.
 
De controles vonden plaats op de Kasteletsingel, de Koolmijnlaan, de Tessenderlosesteenweg en de Paalsesteenweg in Beringen, de Industrieweg en de Havenlaan in Tessenderlo en de Heppensesteenweg in Ham.

Zes bestuurders verloren het rijbewijs omdat zij té hard op het gaspedaal duwden. Een bestuurder reed zelfs meer dan het dubbele van de toegelaten snelheid: 146 km/uur op de Kasteletsingel waar de maximumsnelheid 70 km/uur bedraagt. Een ander rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 8 dagen omdat de chauffeur aan het gsm’en was en nog twee andere bestuurders hadden té veel alcohol in het bloed. Ook bij hen volgde een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs.

Er diende ook een voertuig getakeld te worden omdat dit niet verzekerd was.

Een bestuurder negeerde het oranje verkeerslicht en een voertuig beschikte niet over een geldig keuringsbewijs. Beide bestuurders ontvingen een proces-verbaal.

In totaal werden 1.262 voertuigen gecontroleerd. 203 bestuurders reden té snel en mogen dus nog een boete in de brievenbus verwachten.