Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

23 mei Examenkoorts op de fiets in Beringen

Examenkoorts op de fiets in Beringen

De komende 2 weken nemen meer dan 300 leerlingen in Beringen deel aan het jaarlijks fietsexamen. Het project is een initiatief van de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo en toont jaar na jaar de noodzaak aan van verkeerseducatie bij jongeren.
 
Na 2 jaar uitstel door corona gaf de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo vandaag opnieuw het startschot van het grote fietsexamen in Beringen. Meer dan 300 leerlingen uit het 6de leerjaar leggen in de komende 2 weken in Beringen-Centrum een fietstraject af waarbij ze getest worden op verkeersveilig gedrag. Op het traject worden controlepunten voorzien, waar de politie-inspecteurs de leerlingen nauwkeurig beoordelen en quoteren.

Wij merken op het examen een duidelijk verschil tussen de leerlingen van scholen die regelmatig met de fiets op uitstap gaan en leerlingen die dat niet doen. De scores van de leerlingen die regelmatig fietsen liggen een heel stuk hoger’, aldus korpschef Geert Wouters. Schepen Jean Vanhees van verkeer en mobiliteit die de leerlingen een bezoekje bracht, beaamt deze stelling: ‘Investeren in verkeerseducatie is noodzakelijk. Zwakke weggebruikers en vooral kinderen zijn nog té vaak slachtoffer van een verkeersongeval. Kinderen moeten de gevaren op de weg te kennen en wij dienen hen hier weerbaar tegen te maken.’ Ook burgemeester Thomas Vints kwam voor de leerlingen supporteren. ‘Ik kan deze samenwerking tussen de lokale politie en de stad enkel toejuichen’, klonk het.

 

Op de foto: de leerlingen van het 6de leerjaar basisschool ‘’t Klavertje’ in Koersel