Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

18 mei Voor 28.000 euro aan openstaande boetes geïnd in Beringen, Ham en Tessenderlo

Voor 28.000 euro aan openstaande boetes geïnd in Beringen, Ham en Tessenderlo

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo hield, in samenwerking met de douanediensten, een gerichte verkeersactie. Tijdens deze actie werd er 28.000 euro aan openstaande boetes geïnd.

De controles vonden plaats op de Koolmijnlaan in Beringen en op de N73 in Ham en Tessenderlo. Er werd gericht gecontroleerd op ‘afleiding achter het stuur’, het gebruik van rode stookolie en openstaande penale boetes.

In Beringen werden 3 chauffeurs tot stilstand gebracht die hun penale boete nog niet betaald hadden. Bij één bestuurder betrof het een boete van maar liefst 5.585 euro. Aangezien de betaling van deze boete geweigerd werd, werd het voertuig onmiddellijk getakeld. In Ham en Tessenderlo werden 4 bestuurders betrapt op het niet betalen van hun boete. Ook hier diende één voertuig getakeld te worden omwille van een geweigerde betaling van 1.619 euro. In totaal werd er voor 28.000 euro aan openstaande penale boetes geïnd.

Verder werden er ook nog 2 wagens betrapt met rode stookolie. Deze chauffeurs ontvingen elk een boete van 500 euro. 3 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken omwille van het gebruik van de gsm achter het stuur. 3 voertuigen dienden geïmmobiliseerd te worden omdat de bestuurders over geen (geldig) rijbewijs beschikten.

Er werd 1 proces-verbaal opgemaakt omdat de wagen niet verzekerd was en 1 omdat het voertuig niet voldeed aan de wettelijke technische eisen.