Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

03 feb Harley Davidsons gedumpt in kanaal

Harley Davidsons gedumpt in kanaal

De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo kreeg  in december 2020 kennis van de diefstal van 3  moto’s van het merk Harley Davidson en 1 quad, die gestolen werden aan een woning te Tessenderlo. Na onderzoek kwamen hier twee mannen uit Tessenderlo in beeld als de vermoedelijke  daders.

Bij een huiszoeking in hun woning werd enkel de quad aangetroffen. Beiden werden gearresteerd en verhoord. Zij werden vervolgens voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Hasselt die hen heeft aangehouden.

Uit verder onderzoek bleek dat er nog een derde persoon betrokken was bij de feiten. Deze persoon werd eveneens voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Hasselt en mocht beschikken mits naleving van strikte voorwaarden.

Daarnaast bleek uit het reeds gevoerde onderzoek dat de 3 moto’s  zouden gedumpt zijn op 2 plaatsen in het kanaal (in  Lommel en in Heusden-Zolder).
Gisteren 2 februari, werd er op deze 2 plaatsen gedoken  door de  Civiele  Bescherming, in de hoop de  moto’s er aan te treffen. In Heusden-Zolder was dit positief en kon er één moto uit het water gehaald worden. (zie bijgevoegde foto)

In Lommel kon er niets gevonden worden. Het onderzoek wordt verder gezet.