Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

01 feb Succes verkeerscampagne in Beringen, Ham en Tessenderlo

Deze week rolt lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo hun verkeerscampagne ‘Hoe zit dat?’ verder uit. Na de oproep aan de burgers in september 2020 om onduidelijke verkeerssituaties te melden, liepen er maar liefst 144 meldingen binnen.

Verkeersveiligheid binnen de zone is één van de prioriteiten uit het lokaal veiligheidsplan van de politie Beringen/Ham/Tessenderlo. In september vorig jaar lanceerde de lokale politie daarom de verkeerscampagne ‘Hoe zit dat?’. Burgers konden gedurende 3 maanden onduidelijke verkeerssituaties melden. De campagne bleek een succes: in totaal liepen er 144 meldingen binnen.

Deze week start het korps met de verdere uitrol van de campagne. Onder het motto ‘Zo zit dat!’ zullen zij gedurende 15 weken een aantal verkeerssituaties toelichten. Dit doen zij via Facebook en Instagram maar ook op hun website en in de politiekrant zullen de toelichtingen regelmatig aan bod komen. ‘We ontvingen heel wat vragen met betrekking tot voorrangsregels, parkeerregels en de plaats van de zwakke weggebruiker op de openbare weg,’ licht korpschef Geert Wouters toe, ‘deze onderwerpen zullen dan ook meermaals aan bod komen in onze communicatiecampagne’.
Ook voorzitter Thomas Vints juicht het succes van de campagne toe: ‘Via input van onze burgers kunnen wij nu een efficiënte campagne uitbouwen. Onduidelijke verkeerssituaties zijn vaak ook onveilig en dat willen wij natuurlijk vermijden. Hou onze media dus goed in het oog!