Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

12 jan Geen enkele positieve ademtest bij alcoholcontroles in de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo

In het kader van de actie “weekend zonder alcohol” organiseerde de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo op zaterdagavond  11 januari wegcontroles in Beringen, Ham en Tessenderlo.  Geen enkele bestuurder legde een positieve ademtest af.

Op zaterdagavond organiseerde de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo alcoholcontroles.  In Beringen werd er gecontroleerd in de Tessenderlosesteenweg, In Ham in de Stationsstraat en in Tessenderlo in de Hulsterweg.   Er werden in totaal 319 voertuigen gecontroleerd.  Geen enkele bestuurder testte positief op alcohol.

Wel werden er drie rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken wegens het positief testen op drugs in het verkeer en werden er drie voertuigen getakeld wegens geen verzekering.  Er werden tevens processen-verbaal opgesteld wegens  drugsbezit, verboden wapenbezit en geen gordeldracht.

Ook werden er 938 voertuigen gecontroleerd op snelheid, waarvan er 103 werden geverbaliseerd wegens te snel rijden:  13 op de Hulsterweg in Tessenderlo, 17 op de Tessenderlosesteenweg in Paal en 73 op de Olmsesteenweg in Ham.