Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

09 jan Opnieuw 8 rijbewijzen ingetrokken in Beringen

Opnieuw 8 rijbewijzen ingetrokken in Beringen

Gisteren zette de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo opnieuw een verkeersactie op tegen straatracers. 8 bestuurders dienden het rijbewijs onmiddellijk in te leveren.

Gisteren werden in Beringen zo’n 2.000 bestuurders gecontroleerd op snelheid. 97 bestuurders duwden té hard op het gaspedaal. Koploper hierbij vormden opnieuw de Paalsesteenweg en de Kasteletsingel in Beringen. Hier werd bij 6 bestuurders het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. De wagens behaalden er snelheden tot maar liefst 145 km/uur waar 90 km/uur toegelaten is. ‘Wij weten reeds langer dat de Paalsesteenweg en de Kasteletsingel een doorn in het oog vormen op het vlak van snelheidsovertredingen’, verklaart voorzitter Thomas Vints.
Verkeersveiligheid vormt één van de prioriteiten binnen onze zone. Wij blijven dan ook bewust verder inzetten op deze acties.’

Er werden ook controles uitgevoerd op de Koolmijnlaan, de Molendijk, de Hasseltsesteenweg, de Koerselsesteenweg in Beringen en op de Heidestraat in Ham. Op de Koerselsesteenweg en de Beringersteenweg werden nog eens 2 rijbewijzen ingetrokken. De inspecteurs stelden ook enkele pv’s op voor drugs- en wapenbezit, het rijden onder invloed van alcohol, het gebruiken van de smartphone achter het stuur, het niet dragen van de veiligheidsgordel, het negeren van het rode verkeerslicht en het niet voldoen aan de technische eisen van het voertuig.