Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

23 dec Meer dan 200 boetes tijdens controles in Beringen, Ham en Tessenderlo

Ook tijdens de eindejaarsdagen blijft de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo intensief inzetten op verkeerscontroles. Het voorbije weekend schreven zij meer dan 200 verkeersboetes uit. Overdreven snelheid en het gebruik van alcohol en drugs achter het stuur blijven de koplopers.

174 bestuurders duwden té hard op het gaspedaal. Zij mogen de komende dagen een boete in de brievenbus verwachten. Op de Sparrenweg in Tessenderlo reed maar liefst 28% van de voertuigen té snel. De maximum toegelaten snelheid bedraagt er 70 km/uur. De andere snelheidscontroles vonden plaats langs de Beverlosesteenweg, de Koolmijnlaan, de Pieter Vanhoudtstraat, de Koerselsesteenweg, de Paalsesteenweg in Beringen, de Geelsebaan in Tessenderlo en de Staatsbaan in Ham.

In Ham probeerde één voertuig de controle te ontvluchten. Het voertuig werd tot stilstand gebracht op de autostrade richting Antwerpen en werd inbeslaggenomen voor niet-verzekering.
24 bestuurders hadden té diep in het glas gekeken. Bij één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er werden 9 pv’s voor het gebruik of het bezit van drugs opgesteld.
Andere boetes hadden betrekking op foutief parkeren, verboden wapenbezit, het niet dragen van de veiligheidsgordel en het rijden met de fiets zonder verlichting.