Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

15 jan Resultaten verkeersacties in de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo voerde de voorbije dagen verschillende controles uit ondermeer in het kader van de nationale actie een ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’ en de provinciale actie ‘verlichting’. Dit zijn de resultaten.

De inspecteurs van lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo namen tijdens het afgelopen weekend maar liefst 844 ademtesten af. 14 bestuurders hadden té veel gedronken en zullen beboet worden. Twee bestuurders werden betrapt op het rijden zonder rijbewijs en het rijden mits een rijverbod. Eén bestuurder werd betrapt op het rijden onder invloed van drugs.
Bovendien werden er ook diverse snelheidscontroles ingepland. Deze vonden plaats langs de Staatsbaan in Ham, de Zuidstraat en Koerselsesteenweg in Beringen en langs de Heilig Hartlaan in Tessenderlo. 1.201 voertuigen werden gecontroleerd, 90 bestuurders reden té snel. Hierbij werden zelfs diverse snelheden van 103, 107 en zelfs 110 km/uur opgemeten daar waar 70 km/uur toegelaten is.

Bij een algemene controle in de Kaaistraat in Beringen werd er in een voertuig een hoeveelheid cannabis aangetroffen. In Beringen-Mijn signaleerde een anonieme politieploeg een voertuig dat via de tegenovergestelde richting een rotonde nam. Na een korte achtervolging tegen hoge snelheid werd dit voertuig tot stilstand gebracht: de bestuurder had nog maar 3 maanden een voorlopig rijbewijs. Het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

In de Heilig Hartlaan in Tessenderlo werd tijdens een verkeerscontrole een bromfiets tot stilstand gebracht omdat de passagier geen valhelm droeg. Na controle bleek dat de bromfiets 2 maanden geleden gestolen werd in Geel.
Ook fietsen werden gecontroleerd. Tijdens meerdere controles werden 87 fietsers betrapt die het licht niet gebruikten of waarvan het licht defect was. 80 minderjarige fietsers zullen uitgenodigd worden om verkeersles te volgen, 7 meerderjarigen zullen een boete van 58 euro ontvangen. Ook 37 autobestuurders reden met één of meerdere defecte lichten.