Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

27 dec Ingebruikname slimme camera grens Heusden-Zolder/Beringen

Ingebruikname slimme camera grens Heusden-Zolder/Beringen

Vandaag namen de politiezones Heusden-Zolder en Beringen/Ham/Tessenderlo hun eerste gezamenlijke slimme camera officieel in gebruik.  
 
De ingebruikname van deze camera kadert in een project waarbij er een volledig cameraschild uitgebouwd wordt rond de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo. Concreet  gaat het over 15 ANPR-sites en een totaal investeringsbudget van 650.000 euro. Hierbij cofinanciert de politiezone Heusden-Zolder in de camera’s op de gemeenschappelijke grens. Dit levert voor beide politiezones een financiële en operationele win-winsituatie op.
 
Het type camera dat gebruikt wordt is uitgerust met de nieuwste technologieën. Het toestel herkent niet alleen nummerplaten maar ook het merk, het model en het kleur van de wagens. Maar ook inzittenden kunnen door het systeem geïdentificeerd worden. Op deze manier wapenen beide politiezones zich nog meer tegen criminaliteit en inbraken.
 
Alle camera’s staan in verbinding met de nationale databank. Hierdoor wordt ook de informatiedoorstroming en -uitwisseling tussen de lokale en federale politie verder geoptimaliseerd.
 
De uitbouw van de andere ANPR-sites wordt voltooid in 2019.