Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

14 jan Een weekend zonder alcohol

De politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo werkte tijdens het weekend 13-14 januari mee aan de actie “een weekend zonder alcohol”.

Te Beringen Diestersesteenweg werden 2 geïntoxiceerde bestuurders betrapt. Zij moesten het rijbewijs voor 3 uren afgeven.

Te Ham, Staatsbaan werd opnieuw een geïntoxiceerde bestuurder betrapt. Ook hij moest het rijbewijs voor 3 uren afgeven. Intussen reed een andere bestuurder via de Vorsterweg te Tessenderlo voorbij een mobiele flitscontrole.
Hij reed aan een gemeten snelheid van 102 km/u, waar je maar 50 km/u mag rijden.De bestuurder werd door de BOB-controleploegen staande gehouden. Het rijbewijs van de man werd voor 15 dagen ingetrokken.

Te Beringen Koolmijnlaan werd andermaal een geïntoxiceerde bestuurder betrapt. Het rijbewijs van de man werd voor 15 dagen ingetrokken.
Ook het rijbewijs van een jonge bestuurder die onverantwoorde en gevaarlijke rijmaneuvers maakte, werd voor 15 dagen ingetrokken.

Op de Heppensesteenweg te Beringen onderschepte een interventiepatrouille een bestuurder die met een niet-verzekerde auto reed.Deze bestuurder legde een positieve speekseltest af. Het rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. De auto van de man is in beslag genomen tot hij er een verzekering voor afgesloten heeft.