Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

05 jan Wees een ster op de weg en schitter in het verkeer!

Van maandag 8 januari tot vrijdag 12 januari 2018 gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie 'Verlichting - zwakke weggebruikers/bromfietsers' van start.

Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is.


" Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral dat de andere weggebruikers je goed kunnen zien. Je veilig voelen in het verkeer begint met je zichtbaar maken, val dus op! Als iedere fietser nu zijn licht aan zou doen, dan zou dat veel onnodige slachtoffers schelen. Elk leven dat we redden is er één!
Fietsen zonder licht in het donker is dus levensgevaarlijk. En fietsverlichting is dan nog maar een minimum; fluo-vestjes en andere fluo-gadgets met verlichting combineren is nog beter! "

Daarom zullen tijdens de periode van 8 januari tot en met 12 januari, de Limburgse politiekorpsen traditioneel aandacht schenken aan de zichtbaarheid van Íietsers en bromfietsers in het verkeer.