Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

21 dec Politieactie Beringen/Ham/Tessenderlo: Drugsvangst en verkeersovertredingen onderstrepen inzet voor veiligheid

Gisteren voerde de lokale politie van Beringen, Ham en Tessenderlo een gecoördineerde actie uit om lokale overlastplaatsen te controleren. Tijdens deze operatie werden verschillende individuen betrapt op illegaal drugbezit en werden ook diverse verkeersovertredingen beboet.

In het centrum van Tessenderlo werden vier jongeren aan een controle onderworpen. Twee van hen werden betrapt op het bezit van verboden middelen en bij één van de jongeren werd tevens een mes aangetroffen.

In Beringen werd een persoon gecontroleerd die in het bezit was van drugs. Opvallend was dat deze persoon een deken bij zich had waarin het zadel van een fiets was gerold. Verder buurtonderzoek leidde tot de ontdekking van een fiets zonder zadel op de Koolmijnlaan. Na een huiszoeking bij de betrokkene werden er additionele verdovende middelen aangetroffen.

Naast deze druggerelateerde incidenten werden ook verschillende verkeersovertredingen vastgesteld en beboet. Dit omvatte onder andere het gebruik van de gsm achter het stuur, het ontbreken van een keuringsbewijs, fout parkeren en dronken rijden.

De lokale politie van Beringen, Ham en Tessenderlo blijft zich inzetten voor de veiligheid en leefbaarheid door proactieve acties en controles uit te voeren.