Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

19 dec Lokale Politie Beringen/Ham/Tessenderlo zet opnieuw verkeerscontroles op

Afgelopen weekend organiseerde de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo diverse verkeerscontroles. Bij vier bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken wegens onaangepaste snelheid.

Op de Kasteletsingel werden twee bestuurders betrapt aan een snelheid van respectievelijk 160 km/uur en 145 km/uur, waar de maximumsnelheid 90 km/uur bedraagt. Op dezelfde locatie reed een andere bestuurder 120 km/uur in een zone waar 70 km/uur is toegestaan. Op de Hasseltsesteenweg werd een snelheid van 130 km/uur genoteerd in een zone waar 70 km/uur de limiet is. Het rijbewijs van deze vier bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken.

Tijdens de controles stuitte de politie ook op een geseinde persoon. De wagen van deze persoon werd getakeld omdat deze niet verzekerd en ingeschreven was. Bovendien werd de man aangetroffen in het bezit van verdovende middelen.

Daarnaast werden nog vijf processen-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van drugs of alcohol en het ontbreken van een geldig keuringsattest. Twee personen werden beboet omdat ze geen veiligheidsgordel droegen.

Diverse flitscontroles werden uitgevoerd langs de Turnhoutsebaan en de Lapseheide in Tessenderlo, en langs de Beverlosesteenweg, de Heppensesteenweg en de Nieuwendijk in Beringen. In totaal werden 1.761 voertuigen gecontroleerd, waarbij 131 bestuurders te snel reden en een boete zullen ontvangen.

De lokale politie benadrukt het belang van verkeersveiligheid en zal blijven werken aan de handhaving van de verkeersregels om de veiligheid op de wegen te waarborgen.