Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

11 jul Lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo blijft inzetten op verkeersveiligheid tijdens Looi Feest

Lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo blijft inzetten op verkeersveiligheid tijdens Looi Feest

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo controleerde tijdens de laatste avond van Looi Feest op het rijden onder invloed van alcohol. 19 feestvierders dienden het rijbewijs onmiddellijk in te leveren.

Op de laatste dag van het Looi Feest, controleerde de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo de feestvierders op rijden onder invloed van alcohol. Het viel op dat een aanzienlijk aantal feestvierders ervoor koos om te voet of met de fiets te komen, wat wij uiteraard toejuichen. Ondanks deze positieve ontwikkeling en de aankondigingen via sociale media van de lokale politie, werden er nog een aanzienlijk aantal bestuurders betrapt op het rijden onder invloed.
Helaas moesten 19 bestuurders hun rijbewijs inleveren omdat ze te diep in het glas gekeken hadden.

Naast deze overtredingen werden er ook 3 processen-verbaal opgesteld voor het rijden zonder geldige keuring, verzekering en rijbewijs.

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo zal blijven inzetten op controleacties om de verkeersveiligheid te bevorderen en het bewustzijn over de gevaren van rijden onder invloed te vergroten. Wij moedigen feestvierders aan om verantwoorde keuzes te maken en een ‘BOB’ aan te duiden of alternatieve vervoersmiddelen te gebruiken als zij van plan zijn om alcohol te consumeren.