Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

24 apr 18 rijbewijzen ingetrokken bij controles in Beringen, Ham en Tessenderlo

18 rijbewijzen ingetrokken bij controles in Beringen, Ham en Tessenderlo

In het kader van de provinciale SLimactie (Safe Limburg) voerde de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo op diverse locaties controles uit. Tijdens deze controles dienden maar liefst 18 rijbewijzen ingetrokken te worden omwille van het rijden onder invloed of het rijden tegen extreem hoge snelheid.


De controles vonden plaats in de Neerstraat in Tessenderlo, de Staatsbaan in Ham en de Molendijk in Beringen. 12 bestuurders werden betrapt voor her rijden onder invloed van alcohol, 2 bestuurders voor het rijden onder invloed van verdovende middelen.

Enkele voertuigen ondernamen een poging om de politieploegen te ontwijken door terug te draaien. Ook zij ontsnapten echter niet aan de controles.

In Ham werd een bestuurder betrapt voor het rijden zonder rijbewijs. Deze bestuurder legde ook een positieve speekseltest af. Zijn voertuig werd getakeld. Een ander voertuig diende getakeld te worden omdat dit niet verzekerd was.

Op de Tessenderlosesteenweg in Paal merkte een politieploeg een bestuurder op die 110 km/uur waar 50 km/uur toegestaan is. Op de Paalseweg werd een bestuurder betrapt die continu 100 km/uur reed, ook aan de verhoogde inrichtingen op de weg. De maximumsnelheid bedraagt er 70 km/uur. En op de Industrieweg in Tessenderlo werd een voertuig tot stilstand gebracht dat 130 km/uur reed waar 70 km/uur toegestaan is. Het rijbewijs van de drie bestuurders werd telkens onmiddellijk ingetrokken.

En tot slot werd in de Bredonkstraat in Koersel een bestuurder betrapt voor het rijden onder invloed van verdovende middelen. Deze bestuurder trok de aandacht van de ploegen omwille van zijn rijgedrag aan hoge snelheid. Het rijbewijs van de man werd ingetrokken.