Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

21 mrt Straatrace eindigt met inbeslagname auto’s

In Beringen nam de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo twee wagens bestuurlijk in beslag. De bestuurders waren tegen elkaar aan het racen op de Kasteletsingel.

Tijdens een patrouille op de Kasteletsingel in Beringen merkte een politieploeg van het korps Beringen/Ham/Tessenderlo twee wagens op die aan het racen waren: wanneer zij de kans kregen, gingen zij naast elkaar staan aan de verkeerslichten om vervolgens tegen elkaar op te trekken.
Zelfs bij een snelheid van 120 km/uur kon de politieploeg de BMW en Porsche nauwelijks volgen. De maximumsnelheid op de Kasteletsingel bedraagt 70 km/uur.  

Beide voertuigen hielden halt aan een tankstation. De auto’s werden onmiddellijk bestuurlijk in beslag genomen, beide rijbewijzen werden ingetrokken.

Verkeersveiligheid blijft een essentieel aandachtspunt in onze politiezone. Het onmiddellijk bestuurlijk in beslag nemen van dergelijke voertuigen is één van de middelen die we toepassen en waarmee we de bestuurders hopen te overtuigen dat dergelijk rijgedrag écht niet door de beugel kan”, zegt Thomas Vints, burgemeester van Beringen en voorzitter van het Politiecollege.

Ook op de Engsbergseweg verloor een bestuurder zijn rijbewijs omwille van onaangepaste snelheid. In totaal werden er 808 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Deze controles vonden plaats op de Lapseheide, Wasseven en de Beverlosesteenweg. 66 voertuigen reden te snel en zullen nog een boete ontvangen.