Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

23 jan 6 rijbewijzen ingetrokken omwille van roekeloos rijgedrag

6 rijbewijzen ingetrokken omwille van roekeloos rijgedrag

Tijdens het voorbije weekend controleerde de lokale politie op diverse plaatsen binnen de zone voertuigen op snelheid en rijgedrag. In totaal werden 6 rijbewijzen ingetrokken omwille van roekeloos rijgedrag. 76 bestuurders reden té snel.


De controles vonden plaats langs de Heppensesteenweg, de Koerselsesteenweg en de Paalsesteenweg in Beringen, de Lapseheide en Industrieweg in Tessenderlo en langs de Heppensesteenweg en de Dorpsstraat in Ham.

In totaal werden 1.030 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 76 bestuurders mogen nog een snelheidsboete in hun brievenbus verwachten. Uitschieters waren 129 km/uur op Lapsheide en 114 km/uur op de Koerselsesteenweg waar telkens 70 km/uur toegelaten is.

Op de Industrieweg in Tessenderlo haalde een voertuig aan onaangepaste snelheid in ter hoogte van een bocht. In de Dorpsstraat in Ham behaalde een voertuig 92 km/uur, waar 50 km/uur de maximumsnelheid bedraagt. En bij de terugkeer naar het hoofdcommissariaat werd de aandacht van de inspecteurs getrokken door hevig lawaai op be-Mine: hier zijn 4 bestuurders aan het driften en brengen ze ook andere personen onnodig in gevaar. 6 rijbewijzen worden ingetrokken.

Er werd ook nog een proces-verbaal opgemaakt omdat een bestuurder niet in orde was met zijn inschrijving, verzekering én keuring. Het betrof een persoon met een voorlopig rijbewijs die ook niet mocht sturen na 22 uur. Bovendien had hij ook nog 2 minderjarigen bij hem in het voertuig zitten.