Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

17 okt Drie auto’s getakeld omwille van niet-betaling openstaande verkeersboete

Drie auto’s getakeld omwille van niet-betaling openstaande verkeersboete

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo hield de voorbije dagen een controleactie in samenwerking met de FOD Financiën - Douane & Accijnzen. Er werden drie wagens getakeld omdat zij hun openstaande boete niet konden betalen.


De controleactie vond plaats langs de Turnhoutsebaan en de Diestersesteenweg in Tessenderlo en langs de Koolmijnlaan in Beringen.

Drie voertuigen dienden getakeld te worden omdat ze hun openstaande verkeersboete niet konden betalen. Het betrof een totaalbedrag van meer dan € 6.000.
Eén openstaande boete ter waarde van € 1.133 kon wel geïnd worden.

Er worden ook vijf pv’s opgemaakt omdat bestuurders niet in orde waren met de keuring van het voertuig. Twee andere bestuurders misbruikten commerciële kentekenplaten, één voertuig was niet ingeschreven noch verzekerd, één bestuurder reed zonder de veiligheidsgordel en één wagen reed met banden die in zeer slechte staat waren. Ook zij ontvingen allemaal een proces-verbaal.

Verder trof de politie tijdens de actie ook een gerechtelijk geseind persoon aan. Deze persoon werd meegenomen naar het bureel.