Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

09 mei Acht rijbewijzen ingetrokken wegens overdreven snelheid

Acht rijbewijzen ingetrokken wegens overdreven snelheid

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo hield tijdens het voorbije weekend een gerichte verkeersactie. Bij 8 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken wegens overdreven snelheid.

De controles vonden plaats op de Kasteletsingel-Zuid, de Paalsesteenweg, de Lummenseweg, de Katermeerstraat en de Koolmijnlaan in Beringen, de Industrieweg en de N73 in Tessenderlo en de Heppensesteenweg in Ham.

Op de Kasteletsingel-Zuid reed een wagen 145 km/uur waar 70 km/uur de maximumsnelheid bedraagt. Op de Industrieweg werd een wagen geflitst tegen 130 km/uur en op de Lummenseweg tegen 100 km/uur. Op beide plaatsen geldt de snelheidslimiet van 70 km/uur.

In Tessenderlo werd een bestuurder tot stilstand gebracht die 130 km/uur reed waar 70 km/uur toegestaan was. Deze bestuurder was ook in het bezit van een gebruikershoeveelheid drugs. Een andere jonge bestuurder haalde op de N73 het dubbele van de toegelaten snelheid, namelijk 140 km/uur.
Andere uitschieters waren 130 km/uur op de Paalsesteenweg, 100 km/uur op de Katermeerstraat en 110 km/uur op de Koolmijnlaan. Ook op deze wegen geldt de limiet van 70 km/uur.
Alle 8 overtreders dienden onmiddellijk het rijbewijs in te leveren.

Tijdens de controles werden er ook 3 pv’s uitgeschreven voor het rijden onder invloed van alcohol of drugs. Eén bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben en drie andere bestuurders gebruikten hun gsm achter het stuur.