Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

05 mei Al meer dan 150 verkeersboetes uitgeschreven in Zandstraat in Ham

Al meer dan 150 verkeersboetes uitgeschreven in Zandstraat in Ham

Door renovatiewerken aan de brug over de N141 in Ham geldt er in de Zandstraat in Ham éénrichtingsverkeer. Veel bestuurders lappen dit verbod echter aan hun laars. Ondertussen werd er al meer dan 150 verkeersboetes uitgeschreven door de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo.

Op 28 maart startten de renovatiewerken aan de brug over de N141 in Ham. Tot eind juli 2022 is de Staatsbaan onderbroken voor alle verkeer. Er gelden tijdelijke hindermaatregelen voor alle weggebruikers. Er zijn wegomleidingen voor fietsers en motorvoertuigen.

De gemeente Ham trof extra maatregelen op de omliggende gemeentewegen om de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de woonwijken en de schoolomgeving te bewaken. De belangrijkste ingreep is de invoer van éénrichtingsverkeer op de Zandstraat. Vanaf de Spoorwegstraat kan verkeer uitsluitend richting Ham rijden.

Veel bestuurders zondigen echter tegen het verbod en wagen het er toch op om de Zandstraat tegen de richting in te rijden. Zo werden er op een goede maand tijd al meer dan 150 verkeersboetes uitgeschreven. De boete voor het negeren van een verbodsbord bedraagt 174 euro zonder de administratieve kost.

De lokale politie blijft steevast verder inzetten op verkeerscontroles in de Zandstraat in Ham.