Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

23 jan SLIM-actie én snelheids- en verkeerscontroles : drie voertuigen uit het verkeer gehaald en zestien rijbewijzen onmiddellijk ingehouden

SLIM-actie én snelheids- en verkeerscontroles : drie voertuigen uit het verkeer gehaald en zestien rijbewijzen onmiddellijk ingehouden

Eén op de vier voertuigen reed te snel.

De voorbije dagen waren er opnieuw snelheids- en verkeerscontroles in de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo. Ook waren er in de nacht van vrijdag op zaterdag alcoholcontroles tijdens een SLIM-actie. In totaal werden drie voertuigen uit het verkeer gehaald en zestien rijbewijzen werden onmiddellijk ingehouden.

In Beringen werd onder meer gecontroleerd op de Kasteletsingel, Nieuwendijk, Nijverheidsstraat, Paalsesteenweg, Koerselsesteenweg en Kruisbaan, in Tessenderlo op de Industrieweg en Sparrenweg en in Ham op de Staatsbaan.

In Beringen werd op de Kasteletsingel een voertuig opgemerkt tegen een snelheid van 120 km/u. waar 70 is toegelaten, op de Nieuwendijk reed een voertuig 110 km/u. bij een toegelaten snelheid 70 km/u., op de Kruisbaan reed de bestuurder van een voertuig 92 km/u. bij een toegelaten snelheid van 50 km/u. en op de Paalsesteenweg reed een voertuig 140 km/u. bij een toegelaten snelheid van 70 km/u. In Tessenderlo reed op de Industrieweg een voertuig met een snelheid van 130 km/u. waar 70 km/u. is toegelaten. De vijf bestuurders dienden hun rijbewijs onmiddellijk in te leveren.

Hoge snelheden werden ook nog vastgesteld in Beringen op de Paalsesteenweg (tot 136 km/u. bij een toegelaten snelheid van 70 km/u. en in Tessenderlo op de Sparrenweg (tot 114 km/u. bij een toegelaten snelheid van 70 km/u.).

Drie voertuigen werden uit het verkeer gehaald omdat de bestuurder geen verzekering had.

Tijdens de SLIM-actie van vrijdag op zaterdag werden zes bestuurders betrapt bij het rijden onder invloed van alcohol en drie bestuurders kregen een proces-verbaal wegens het besturen van een voertuig onder invloed van verdovende middelen.

In totaal werd de snelheid gecontroleerd van 593 voertuigen. 161 Voertuigen reden te snel en werden geverbaliseerd (27 %).

Tijdens de actie werden nog andere inbreuken vastgesteld, onder meer voor het bezit van verdovende middelen, het niet dragen van de veiligheidsgordel en het niet gebruiken van een kinderzitje.