Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

17 jan Snelheids- en verkeerscontroles tijdens het voorbije weekend: Eén voertuig uit het verkeer gehaald en vijf rijbewijzen onmiddellijk ingehouden

Snelheids- en verkeerscontroles tijdens het voorbije weekend: Eén voertuig uit het verkeer gehaald en vijf rijbewijzen onmiddellijk ingehouden

Het voorbije weekend waren er opnieuw snelheids- en verkeerscontroles in de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo. Vijf rijbewijzen werden onmiddellijk ingehouden.

In Beringen werd onder meer gecontroleerd op de Kasteletsingel, Koolmijnlaan, Nijverheidsstraat, Olmsesteenweg, Paalsesteenweg en Koerselsesteenweg en in Tessenderlo op de Sparrenweg.

In Beringen werd op de Kasteletsingel een voertuig opgemerkt tegen een snelheid van 120 km/u. waar 90 is toegelaten en op de Koolmijnlaan reed een voertuig 130 km/u. bij een toegelaten snelheid 70 km/u. Op de Olmsesteenweg reed de bestuurder van een voertuig 130 km/u. bij een toegelaten snelheid van 70 km/u. De drie bestuurders dienden hun rijbewijs onmiddellijk in te leveren.

Hoge snelheden werden ook nog vastgesteld in Beringen op de Paalsesteenweg (133 km/u. bij een toegelaten snelheid van 70 km/u., één op de vier voertuigen reed er sneller dan toegelaten), en in Tessenderlo op de Sparrenweg (120 km/u. bij een toegelaten snelheid van 70 km/u.).

Eén voertuig werd uit het verkeer gehaald omdat de bestuurder geen rijbewijs had.
In totaal werd de snelheid gecontroleerd van 621 voertuigen. 162 Voertuigen reden te snel en werden geverbaliseerd (26 %).

Tijdens de actie werden nog andere inbreuken vastgesteld: Zo werden twee bestuurders betrapt voor het besturen van een voertuig onder invloed van verdovende middelen. Andere inbreuken waren er voor het bezit van verdovende middelen, een niet geldig keuringsbewijs en het niet gebruiken van een kinderzitje.