Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

29 dec Overlijden van gewezen korpschef Berti Hamaekers

Overlijden van gewezen korpschef Berti Hamaekers

Het politiecollege, de korpsleiding en het personeel van de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo melden diep bedroefd het overlijden van hun gewezen korpschef,

 
Berti HAMAEKERS
 
Echtgenoot van  Rita Veronesi
 
Geboren op 21 december 1958 en overleden op 28 december 2021.
 
 
Op 28 december overleed Berti Hamaekers na een langdurige ziekte. Hij had een carrière van meer dan dertig jaar bij de politie. Berti kwam in dienst bij de gemeentepolitie van Beringen als korpschef in 1988. Hij was toen één van de jongste korpschefs in het land. Het korps bestond toen uit 17 operationele en 4 administratieve personeelsleden. Onder zijn beleid werd het personeelsbestand en de dienstverlening naar de bevolking toe verder uitgebreid.
Na de ontsnapping van Dutroux in 1997 volgde de grote politiehervorming. Vanaf 1999 vormden Beringen samen met Ham en Tessenderlo een interpolitiezone die de basis vormde voor de latere PZ Beringen/Ham/Tessenderlo. 
Berti was tevens één van de stuwende krachten achter het Limburgse proefproject rond ' intrafamiliaal geweld': in 2005 werd er tussen de politie, de hulpverlening en het parket een provinciaal draaiboek opgesteld inzake de aanpak van partnergeweld.
Berti was korpschef van de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo tot aan zijn pensionering op 1 augustus 2019.
Wij hebben Berti gekend als een zeer toegewijde en plichtsbewuste korpschef, maar ook als een aangename collega met vele interesses.
 
Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn echtgenote en familie.
 
Er is gelegenheid om afscheid te nemen van Berti op maandag 3 januari van 14.00 uur tot 15.30 uur in Uitvaartcentrum Convents, Kerkstraat 5 te 3581 Beringen.
De uitvaart zal plaatsvinden in intieme kring.