Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

13 dec Snelheids- en verkeerscontroles tijdens het voorbije weekend: één voertuig uit het verkeer gehaald en drie rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken

Het voorbije weekend waren er opnieuw snelheids- en verkeerscontroles in de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo. Eén voertuig werd uit het verkeer gehaald en drie rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

In Beringen werd onder meer gecontroleerd op de Kasteletsingel, Hasseltsesteenweg, Paalsesteenweg, Koerselsesteenweg en Heppensesteenweg, en in Tessenderlo op de Sparrenweg.

In Beringen werd op de Kasteletsingel een voertuig opgemerkt tegen een snelheid van 140 km/u. waar 90 is toegelaten, op de Koerselsesteenweg reed een voertuig 125 km/u. bij een toegelaten snelheid 70 km/u. en op de Paalsesteenweg werd een voertuig uit het verkeer gehaald waarvan de bestuurder 140 km/u. reed bij een toegelaten snelheid van 70 km/u. De drie bestuurders dienden hun rijbewijs onmiddellijk in te leveren.

Hoge snelheden werden vooral vastgesteld in Beringen op de Paalsesteenweg waar 42 van de 128 gecontroleerde voertuigen te snel reden. 6 reden er sneller dan 100 km/u. bij een toegelaten snelheid van 70 km/u. In Tessenderlo op de Sparrenweg reed een bestuurder tegen een snelheid van 102 km/u. bij een toegelaten snelheid van 70 km/u.).

Eén voertuig werd uit het verkeer gehaald omdat de bestuurder geen geldig rijbewijs had.

In totaal werd de snelheid gecontroleerd van 800 voertuigen. 116 Voertuigen reden te snel en werden geverbaliseerd (14,5 %).

Tijdens de actie werden nog andere inbreuken vastgesteld: zo reden vijf bestuurders onder invloed van alcohol of drugs. Andere inbreuken waren er voor het negeren van het rode verkeerslicht, GSM’en achter het stuur en het bezit van verdovende middelen.