Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

11 okt Meer snelheidsovertredingen na flitsmarathon

 

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo voerde het voorbije weekend opnieuw gerichte snelheidscontroles uit. Bijna 17% van de voertuigen reed te snel. Dat is 8% meer dan tijdens de flitsmarathon op woensdag 6 oktober ll.

De controles vonden plaats op Koerselsesteenweg, de Hasseltsesteenweg, de Paalsesteenweg en de Heppensesteenweg in Beringen en in Ham en op de Sparrenweg in Tessenderlo. In totaal werden er 1.329 voertuigen gecontroleerd. 224 bestuurders (16,8%) reden té snel en zullen een boete ontvangen.

Tijdens bijkomende patrouilles werden ook nog 5 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.
Op de Kasteletsingel reed een voertuig méér dan 120 km/uur. De toegelaten snelheid bedraagt er 70 km/uur. Op de Lummenseweg reed een wagen tegen 110 km/uur waar 70 km/uur toegelaten is. Een andere bestuurders reed op de Paalsesteenweg 127 km/uur. De maximumsnelheid bedraagt er 70 km/uur. En op de Beverlosesteenweg reed een man 90 km/uur waar men maximum 50 km/uur mag rijden.

Er werden ook nog 4 boetes uitgeschreven voor het gebruiken van de gsm achter het stuur, het niet voldoen aan de technische eisen van het voertuig, het niet gebruiken van de veiligheidsgordel en het niet volgen van de rijrichting.

 

Drugsdealer opgepakt in Tessenderlo

In Tessenderlo werd een voertuig gecontroleerd waarvan de bestuurder een gebruikershoeveelheid cocaïne bezat én zonder rijbewijs reed. Hij had de drugs net aangekocht bij een dealer in Tessenderlo. De dealer kon worden aangetroffen. Er werd een huiszoeking bij hem uitgevoerd en hij bekende te dealen. De wagen van de bestuurder werd getakeld.