Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

03 jun 9 boetes voor drugsbezit tijdens controleactie in Beringen, Ham en Tessenderlo

9 boetes voor drugsbezit tijdens controleactie in Beringen, Ham en Tessenderlo

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo organiseerde opnieuw een gerichte actie op de controle van overlast binnen hun zone. Hierbij werden 9 pv’s uitgeschreven voor het bezitten van drugs. Ook aan de Paalse plas werd er intensief gecontroleerd.

De controles vonden plaats in de omgeving van de scholen in Beringen en Tessenderlo. Enkele kleine groepjes werden gecontroleerd maar er was nergens sprake van samenscholingen.

Aan de Paalse Plas was het wegens het uitzonderlijke mooie zomerweer wél heel druk. Heel wat aanwezigen werden gecontroleerd. Er werden 3 pv’s voor het bezit van verdovende middelen en 1 pv voor het niet houden van de hond aan de leiband, uitgeschreven. De inspecteurs troffen er ook een geseind persoon uit een drugsdossier aan. Deze werd onmiddellijk gearresteerd.

Bij andere controles werden er nog eens 21 pv’s uitgeschreven: 6 personen gebruikten of hadden drugs op zak, 5 mensen gebruikten de GSM achter het stuur, 3 bestuurders droegen geen veiligheidsgordel, 1 man reed met de wagen terwijl hij een rijverbod had, 2 personen negeerden de wegcode, 2 bestuurders lieten hun voertuig achter zonder het af te sluiten, 1 voertuig bevatte meer passagiers dan toegelaten en de inspecteurs troffen een man aan die zijn opgelegde voorwaarden schond.