Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

24 mei 9 Corona-Processen-Verbaal opgesteld bij lock-downparty in Beringen

Zondagnacht omstreeks 01.00 u. diende de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo tussen te komen in Koersel na klachten inzake nachtlawaai. Ter plaatse konden de verbalisanten vanop straat duidelijk luide muziek en gezang horen, afkomstig vanuit een private woning.
Er werd vastgesteld dat in de woning een feestje aan de gang was. Op het gelijkvloers werden zeven feestvierders in feestkledij aangetroffen, op de bovenverdieping hadden zich nog twee gasten verstopt.
Al de gasten kregen een Corona-proces-verbaal. Het feestje werd stilgelegd.


Twee rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken bij sneldheids- en verkeerscontroles


Het voorbije weekend waren er opnieuw snelheids- en verkeerscontroles in de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo. Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.
In Beringen werd gecontroleerd op de Hasseltsesteenweg, Paalsesteenweg en Heppensesteenweg, in Tessenderlo op de Industrieweg.
In totaal werd de snelheid gecontroleerd van 263 voertuigen. 154 Voertuigen reden te snel en werden geverbaliseerd. Op de Hasseltsestreenweg (70 km/u) reden meer dan 7 op 10 voertuigen te snel.
Op de Heppensesteenweg t.h.v. het tankstation BRUNO werd het rijbewijs van een bestuurder onmiddellijk ingetrokken wegens overdreven snelheid.
Ook werden er tijdens de actie inbreuken vastgesteld op het besturen van een voertuig onder invloed van alcohol, GSM’en achter het stuur en voor het bezit van verdovende middelen.