Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

11 jan Litouwse dieven van auto-onderdelen aangehouden / Oproep aan mogelijke  gedupeerden

Litouwse dieven van auto-onderdelen aangehouden / Oproep aan mogelijke  gedupeerden

In de nacht van zaterdag op zondag 10 januari 2021 omstreeks 2.00u kreeg de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo melding dat men in de Motstraat in Beringen net gezien had dat 2 mannen het Mercedes embleem van een voertuig gestolen hadden.

Vlak daarna passeert een politiepatrouille op de Koolmijnlaan in Beringen-centrum een voertuig met Litouwse nummerplaten, met 2 inzittenden.Het blijkt te  gaan om  twee Litouwers (20 en 21 jaar oud). In  hun voertuig worden 30 Mercedes logo’s  aangetroffen, afkomstig uit de voorgrill van dergelijke voertuigen.

Uit het onderzoek blijkt dat beiden de Mercedes logo’s gestolen hebben op bestelling van andere Litouwers.

Aan sommige van deze Mercedes-“sterren” hangt technologie (o.a. afstandsmeting voorliggers) waardoor deze voertuigen niet meer zullen starten na de diefstal (zie bijgevoegde foto)

Het tweetal geeft aan zich via Nederland naar Genk en daarna Beringen begeven te hebben en onderweg de feiten gepleegd te hebben, in de nacht van 9/01/2021 op 10/01/2021.Op dit moment is  het niet duidelijk waar ze alle  feiten  precies pleegden.

De lokale  recherche  van  Beringen/Ham/Tessenderlo startte een onderzoek en doet een oproep aan eventuele gedupeerden om zeker aangifte te doen, wanneer ze vaststellen dat ze slachtoffer zijn  geworden  van dergelijke feiten.

Het tweetal werd op maandag 11 januari voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt, die hen liet aanhouden en overbrengen naar de gevangenis, in afwachting van het verder onderzoek.