Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

01 jan 32 corona-pv’s tijdens nieuwjaarsnacht

32 corona-pv’s tijdens nieuwjaarsnacht

De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo diende op nieuwjaarsnacht meerdere malen tussen te komen na meldingen van overlast. Eén feestje werd stilgelegd.  In totaal werden 32 corona-pv’s opgesteld.  Er werden twee personen bestuurlijk aangehouden.  Bij een verkeersongeval in Koersel raakte één bestuurder gekwetst.  

De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo zette op nieuwjaarnacht extra ploegen die meerdere interventies te verwerken kregen.

Op B-Mine en op het Theodardusplein in Beringen-Mijn troepten meerdere personen samen.  Er werden daar 17 processen-verbaal opgesteld wegens het negeren van het samenscholingsverbod, het negeren van de social distancing en de mondmaskerplicht.  1 persoon verzette zich dermate tegen het optreden van de politie dat hij bestuurlijk diende te worden aangehouden. 

In Koersel werd in de Fonteintjesstraat een feestje van 6 personen stilgelegd.  Eén persoon nam hierbij de vlucht maar kon toch worden opgepakt. Zij kregen allen een corona-pv voor het negeren van het samenscholingsverbod.

Ook elders in de politiezone werden inbreuken op de coronamaatregelen vastgesteld en geverbaliseerd.  Er werd één persoon bestuurlijk aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij kreeg ook een proces-verbaal voor het negeren van het verplaatsingsverbod.

Er waren tevens klachten over het afsteken van vuurwerk, al waren het er beduidend minder dan andere jaren.  Er werden hierbij twee processen-verbaal opgesteld en ook vuurwerk in beslag genomen.

In Koersel-Dorp reed de bestuurder van een voertuig over de rotonde en kwam tot stilstand  tegen een verlichtingspaal in de Albert-I-Laan.  Hij werd gekwetst afgevoerd naar het ziekenhuis.  De brandweer kwam ter plaatse voor opruiming van het wegdek.