Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

14 jun Zware verkeersovertredingen vastgesteld tijdens weekendcontroles in de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo

Zware verkeersovertredingen vastgesteld tijdens weekendcontroles in de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo

De politie van Beringen/Ham/Tessenderlo voerde het voorbije weekend opnieuw diverse gerichte verkeers- en snelheidscontroles uit. Er werden meerdere zware overtredingen vastgesteld. Vijf rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

Een eerste controle vond plaats op de Koolmijnlaan in Beringen-Mijn. Twee bestuurders werden beboet wegens het sturen onder invloed van verdovende middelen, één bestuurder reed onder invloed van alcohol.  Een voertuig werd aan de kant gezet omdat de bestuurder reed zonder houder te zijn van een rijbewijs. Ook werden er boetes uitgeschreven wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel. In Beverlo-Dorp ontving 1 persoon een proces-verbaal voor het bezit van drugs, bij een andere werd een fles lachgas in beslag genomen.

In het centrum van Beringen werd het rijbewijs van een bestuurder onmiddellijk ingetrokken wegens het in gevaar brengen van voetgangers.  De bestuurder testte bovendien positief voor drugs in het verkeer. Er werden daar ook meerdere pv’s uitgeschreven wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel, het gebruik van de GSM achter het stuur en het bezit van verdovende middelen.   Nog in Beringen werd het rijbewijs van een bestuurder onmiddellijk ingehouden wegens het afleggen van een positieve speekseltest en overdreven snelheid: Hij reed op de Paalsesteenweg 121 km/uur waar 70 km/uur de limiet is. Een andere bestuurder reed op de Kasteletsingel 122 km/uur waar 70 km/u. is toegelaten.  In Koersel werd het rijbewijs ingehouden van een bestuurder die reed onder invloed van alcohol.

Ook op Terlaak in Tessenderlo en in de Bergstraat in Ham werd bij meerdere bestuurders onverantwoord rijgedrag vastgesteld. Bij 1 straatracer werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken: deze reed 150 km/uur waar 70 km/uur toegestaan is. Een andere bestuurder nam een rotonde tegen de richting in, 1 persoon bezat drugs en nog een andere chauffeur hield zich niet aan de voorwaarden voor het rijden met een voorlopig rijbewijs.

Er werden ook nog snelheidscontroles uitgevoerd in Beringen op de Hasseltsesteenweg, de Koerselsesteenweg, de Paalsesteenweg en de Koolmijnlaan en in Tessenderlo op de Hulsterweg. 128 bestuurders reden te snel en zullen nog een boete ontvangen.

 

Ook de coronaploegen bleven intensief controleren. Inzake het naleven van de coronamaatregelen door de cafés werden er geen inbreuken vastgesteld.

In 1 café in het centrum van Tessenderlo dienden de ploegen tussen te komen bij een ruzie tussen dronken klanten. De café-uitbater sloot de zaak om erger te voorkomen.