Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

29 jan 10.000 euro aan achterstallige verkeersbelasting geïnd tijdens politiecontrole in Beringen, Ham en Tessenderlo

Tijdens de voorbije dagen vonden er in Beringen, Ham en Tessenderlo diverse verkeersacties plaats in samenwerking met de Vlaamse Belastingdienst. Uit de acties bleek vooral dat veel bestuurders het niet nauw nemen met de administratieve regelgeving: er werden diverse pv’s opgesteld én er werd 10.000 euro aan achterstallige verkeersbelasting geïnd.

De acties vonden plaats langs de Koolmijnlaan, de Laan op Heusden, de Beverlosesteenweg en de Kasteletsingel in Beringen. In Tessenderlo werd post gevat aan de Industrieweg en de Lapseheide. En in Ham werd er gecontroleerd langs de Snelwegstraat en de Heppensesteenweg. 

In totaal werden zo’n 400 bestuurders aan een grondige controle onderworpen. 8 van hen konden geen (geldige) verzekeringsdocumenten voorleggen. Bij 5 bestuurders ontbrak het keuringsbewijs en 2 chauffeurs reden zonder een rijbewijs. Er werden ook 6 pv’s uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. 4 bestuurders werden bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol of drugs.
Het team van de Vlaamse Belastingdienst inde maar liefst 10.000 euro aan niet tijdig betaalde verkeersbelasting.